Reisadvies

 

Informatie reizigersadvisering

Voor veel 'verre' vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd.
Wij willen graag voor u uitzoeken wat er wordt aangeraden voor uw vakantiebestemming.
Dit advies is volgens landelijke richtlijnen samengesteld.
Wij attenderen u erop dat er maar weinig landen zijn die vaccinaties verplicht stellen, echter de adviezen die wij u geven zijn ter bescherming van uw gezondheid.

Omdat gezondheidsrisico's per regio, per seizoen en per patient kunnen verschillen, vragen wij u het intakeformulier (zie onder) zo volledig mogelijk in te vullen en een kopie van uw reisbeschrijving en/of routekaartje toe te voegen. Indien u in het bezit bent van een vaccinatiepaspoort (geel boekje), voeg dit dan ook toe. U kunt de formulieren bij de assistent aan de balie inleveren, liefst 4 tot 6 weken voor aanvang van uw reis. Samen met de arts gaan zij voor u uitzoeken welke risico's u loopt. Hieruit volgt dan een persoonlijk advies.
Zodra wij dit advies voor u samengesteld hebben, nemen we telefonisch contact met u op en maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie.

In onze praktijk is dokter Rechters gediplomeerd reisgeneeskundige.

 

Kosten

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. De kosten voor het samenstellen van het reisadvies zijn €28,29 euro, conform de tarieven van de LHV. Hierbij zijn inbegrepen het samenstellen van het reizigersadvies, voorlichting, de recepten en het toedienen van eventueel benodigde vaccinaties. Dit bedrag is exclusief eventuele vaccins of medicijnen, deze moet u bij de apotheek apart afrekenen.
Met invoering van het nieuwe zorgstelsel worden reizigersadviezen en bijbehorende vaccinaties meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar in het aanvullend pakket. Dit kunt u eventueel navragen bij uw zorgverzekeraar.

De rekeningen voor reizigersadvies worden niet elektronisch gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. U dient de kosten van het reizigersadvies contant af te rekenen in de praktijk. U ontvangt van ons dan een nota die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

 

Vaccinatiepaspoort

Op verzoek kunt u een vaccinatiepaspoort krijgen. Daarin kunnen alle vaccinaties vermeld worden. Het vaccinatiepaspoort dient apart afgerekend te worden (kosten: 3,50 euro). In sommige landen is een vaccinatiepaspoort verplicht.

 

Klik op de onderstaande link voor het intakeformulier

reizigersadvisering intakeformulier

Klik op de onderstaande link voor algemeen reizigersadvies.

Algemene reisinformatie

Contact

Telefoon 0499-421274
 

Huisartsenpraktijk Lindeman & Rechters

Grotenhof 44B
5737 CB Lieshout
Telefoon:
0499-421274
Fax:
0499-423642
:
Routebeschrijving >